Autor

Daniela Pavlíčková

V Českém rozhlase působím jako moderátorka. Od dětství jsem koketovala s divadlem, recitovala, chodila na dramaťáky, a tak jsem se postupně z vystudované knihovnice stala „rozhlasačkou“.

Na prvním místě jsem dnes máma na plný úvazek - děti mám čtyři, takže nudu neznám. Podnikám výlety a výpravy. Možná nám koluje v krvi o něco více dobrodružné touhy, která nás někdy donutí zvednout kotvy, sbalit stany a vydat se třeba za polární kruh.

Film, co mne pořád baví: Ne přímo film, ale seriál Byli jednou dva písaři. Ten mohu stále díky mistrovskému herectví představitelů hlavních rolí – Jiřího Sováka a Miroslava Horníčka.

Hudba, kterou mám ráda: Karel Plíhal, Giuseppe Verdi, Vlasta Redl, Edith Piaf

Kniha, u níž nikdy neusnu: Karel Šiktanc - Adam a Eva

Motto: Žádné nemám :)

RSS autora

Články autora

|Jan Kopřiva, Jan Bachorík, Daniela Pavlíčková, Lukáš Milota |Zprávy z domova

Meteorologové dál varují před sněhovými jazyky, nejčastěji se budou tvořit ve vyšších polohách

Dnes a taky v začátku týdne bude sněžit. Na horách může napadnout až 30 cm sněhu. Celý den bude foukat čerstvý vítr. Na silnicích je sníh většinou rozbředlý nebo uježděný. Řidiči by proto měli jezdit opatrně. V Krkonoších a Jeseníkách platí druhý stupeň lavinového nebezpečí. Meteorologové prodloužili výstrahu před sněžením a sněhovými jazyky až do pondělní osmnácté hodiny.

| ČTK, Daniela Pavlíčková, bre |Zprávy z domova

Západ a jih Čech mohou zasáhnout silné bouřky, varují meteorologové

Západ a jih Čech mohou dnes zasáhnout silné bouřky. Déšť může ojediněle zatopit níže položená místa, například sklepy. Vyplývá to z výstrahy, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). V měsíčním výhledu pak upozorňuje, že po nadprůměrně teplém prvním zářijovém týdnu budou teploty ve zbytku měsíce postupně klesat.

|Jitka Cibulová Vokatá, Daniela Pavlíčková, Pavla Firbacherová, Tereza Chlubná, Tomáš Jelen, Tereza Kadrnožková |Zprávy z domova

Hasiči kvůli vodě evakuovali několik táborů na Prachaticku, v Brně kolabuje doprava

Meteorologové upozorňují, že v jižních Čechách hrozí povodně. Hladina řeky Blanice na Prachaticku prudce stoupá, na Blanickém mlýnu dosáhla už třetího povodňového stupně. Třetí stupeň platí také v Hracholuskách na Zlatém potoku. Voda se vylévá z břehů. Vyhlášen byl extrémní stupeň nebezpečí. Kvůli silným dešťům zasahují hasiči i v dalších regionech.

|Daniela Pavlíčková, Veronika Neprašová |Zprávy z domova

Česko má za sebou další mrazivou noc, na Jizerce naměřili téměř 26 stupňů pod nulou

Noc na neděli byla výrazně studenější než sobotní. Teploměry ukazovaly -10 až -15 stupňů Celsia, nejchladněji bylo na severovýchodě Čech a na Moravě v Jeseníkách, kde teploty klesaly na -20 stupňů. Nejnižší teplotu pak meteorologové zaznamenali v mrazivé kotlině na Jizerce v Jizerských horách, kde teploměr ukázal -25,6 stupně.

|Andrea Brtníková, Daniela Pavlíčková |Zprávy z domova

Na Třinecku ráno naměřili -17 stupňů Celsia. Mrazivý má být celý víkend

Sobotní noc a ráno přinesly slibované mrazy. Teploty se pohybovaly mezi -1 až-17 stupni Celsia. Nejchladněji bylo na severovýchodě Moravy a ve Slezsku. Na Javorovém vrchu u Třince teplota klesla na -17 stupňů, na Sněžce v Krkonoších naměřili-14 stupňů Celsia. O něco tepleji bylo na jihozápadě Čech, kde se teplota držela okolo nuly.