‚Černý pátek‘ odstartoval předvánoční prodej ve Spojených státech

Američané si užívají ‚Černý pátek‘. Tak se říká dni po svátku Díkůvzdání, kdy obchody oficiálně začínají předvánoční prodej. Letošní je prý zvlášť horečnatý a v některých obchodech se dokonce zákazníci poprali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slevy na "Černý pátek" lákají Američany k nakupování

Slevy na "Černý pátek" lákají Američany k nakupování | Zdroj: Reuters

Nakup, co můžeš - takové je dnešní heslo pro mnoho Američanů. Obchody na 'Černý pátek' výrazně zlevňují vybrané druhy spotřebního zboží, aby navnadily zákazníky.

Většina otevřela hned o půlnoci, přilákala davy lidí a nakupující místy ztráceli nervy. Na parkovišti jednoho z nákupních středisek u Fayetvillu v Severní Karolíně se podle policie i střílelo, ale oběti nejsou hlášené. Nedaleko Los Angeles v Kalifornii zranili útočníci při ozbrojené loupeži jednoho člověka, jinde použila neznámá žena v obchodním domě Walmart pepřový sprej proti jiným zákazníkům. Zřejmě aby si proklestila cestu k vytouženému zboží.

Ekonomická krize sice stále Spojené státy trápí a mnoho lidí má hluboko do kapsy, ale v nákupních střediscích to není podle zpravodaje Českého rozhlasu Víta Pohanky znát.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme