Hušáka v čele představenstva Sazky nahradil Marek Hájek

Loterijní společnost Sazka má nové představenstvo. Jeho předsedou byl zvolen Marek Hájek, který je členem výkonného výboru ČSTV a předsedou Asociace extrémních sportů. Z čela představenstva ráno odstoupil Aleš Hušák, který tak přišel o poslední funkci v Sazce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový předseda představenstva Sazky Marek Hájek

Nový předseda představenstva Sazky Marek Hájek | Zdroj: ČTK

Aleš Hušák Sazku řídil 16 let a dovedl ji až do konkurzu, který na společnost koncem května prohlásil insolvenční soud. Záhy na to byl odvolán z funkce generálního ředitele, až do dneška se ale držel v čele představenstva.

Přehrát

00:00 / 00:00

K nejnovějšímu vývoji v Sazce se v Ozvěnách dne vyjádřil Pavel Kořan, předseda ČSTV

Červencový pokus akcionářů sesadit ho skončil fiaskem. Valná hromada tehdy nebyla usnášeníschopná kvůli akciím zamčeným v trezoru firmy.

Před dnešním jednáním valné hromady Aleš Hušák rozeslal médiím dopis, v němž oznámil rezignaci na post předsedy představenstva. Chce se prý teď věnovat novým výzvám.

Nová kapitola

Pavel Kořan, předseda ČSTV v Ozvěnách dne uvedl, že se otevřela nová kapitola a je tomu rád. Připomněl, že existují zpracované právní posudky o působení Aleše Hušáka v loterijní společnosti. „A pro jednání výkonného výboru ČSTV, který musí definitivně rozhodnout, jestli žalobu podáme či nikoli, mám připravený návrh žaloby na doktora Hušáka.“

Kořan považuje Hušáka za schopného manažera, alespoň v prvních letech jeho fungování v čele Sazky. „Který dotáhl Sazku do úrovně, na níž nikdy nebyla. Obstála i v konkurenčním prostředí.“

„Na druhé straně, vztahy s akcionáři, kterých využil k některým svým nestandardní postupům, ho dovedla do situace, která začala být kritickou a celé to vyústilo v to, že Sazka je na prodej,“ uvedl Kořan.

Milan Kopp, Martin Drtina, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme