V kauze Mostecké uhelné podá stát do dvou týdnů civilní žalobu

Zablokované miliardy ve Švýcarsku v kauze Mostecké uhelné společnosti (MUS) se stát pokusí získat civilní žalobou. Tu, jak řekl ministr financí Miroslav Kalousek v České televizi, podá do dvou týdnů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministerstvo financí. Ilustrační foto.

Ministerstvo financí. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Podle ministra financí je ale ještě šance, že se stát připojí i k trestnímu řízení proti bývalým manažerům společnosti. Ministerstvo se odvolalo proti rozhodnutí švýcarských úřadů, které odmítly prominout lhůty.

„Velkou šanci nevidím, ale prostě za těch 1000 švýcarských franků, kolik tohle podání stojí, to stojí. Protože umíme dokladovat, že ministerstvo financí opravdu to mělo v takovém čase, kdy nemohlo reagovat včas.“

„Za zkoušku nic nedáme. Pokud naše odvolání nebude přijato, pak bude podána ona civilní žaloba,“ uvedl Miroslav Kalousek.

Švýcarské úřady zahájily vyšetřování privatizace Mostecké uhelné už v roce 2005 a zablokovaly kvůli kauze kolem 12 miliard korun na stovce účtů ve švýcarských bankách.

Tereza Janouškovcová Bartůňková, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme