Obchod mezi giganty. Disney znovu jedná o koupi části 21st Century Fox

Filmová společnost 21st Century Fox mediálního magnáta Ruperta Murdocha znovu jedná se společností Walt Disney o prodeji většiny svých součástí. Informoval o tom americký Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo společnosti 21st Century Fox v centrále společnosti News Corporation v New Yorku.

Logo společnosti 21st Century Fox v centrále společnosti News Corporation v New Yorku. | Foto: Brendan McDermid | Zdroj: Reuters

Rozhovory se soustředí na filmová a televizní studia a řadu televizních stanic včetně třeba zpravodajského kanálu Sky.

Firmy o prodeji jednaly už na začátku listopadu, pak se ale nedohodly na ceně a podmínkách obchodu.

Podle Wall Street Journalu po prvních neúspěšných rozhovorech měly o některé části 21st Century Fox zájem i firmy Sony, Comcast anebo Verizon Communications.

Pokud by nové kolo jednání nakonec vedlo k uzavření dohody, Disney získá kontrolu nad další globální televizní sítí. Protože ale podle americké legislativy nemůže vlastnit dvě vysílací sítě, mediální gigant by nekoupil celou společnost Fox.

Do portfolia společnosti Disney mohou naopak přibýt filmová a televizní studia, kabelové sítě FX a National Geographic a zahraniční aktiva, jako je Star a BSkyB.

Marek Cieslar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme