28 let za tunel ve fondu

V souhrnu na 28 let poslal Městský soud v Praze za mříže čtveřici obžalovaných v kauze vytunelovaných CS fondů. Uznal je vinnými z trestného činu podvodu. Josef Matoulek byl odsouzen na 10 let, Vladislav Naď na sedm, Tomáš Roit na šest a Václav Franta vyvázl s pětiletým trestem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

spravedlnost

spravedlnost | Foto: Neznámý

CS fondy přišly v roce 1997 nákupem bezcenných akcií o více než miliardu 200 milionů korun. Transakci zprostředkovala firma Umana. Roit pracoval jako její makléř a Matoulek s Naděm byli jejími jednateli. Franta působil jako předseda představenstva společnosti, která fondy spravovala. S výjimkou Václava Franty, který si ponechal lhůtu k vyjádření, se všichni odsouzení chtějí proti rozsudku odvolat. Trestní senát ale nerozhodl o náhradě škody a drobné akcionáře na občanskoprávní řízení. S tím poškození klienti nejsou spokojeni. Za jednoho z nich hovoří právní zástupkyně Ivana Kolrosová.

Přehrát

00:00 / 00:00

CS fondy 1

Státní zástupce František Fíla se v soudní síni k rozsudku nevyjádřil. Novinářům ale řekl, že je s verdiktem spokojen a považuje ho za spravedlivý.

Přehrát

00:00 / 00:00

CS fondy 2

Pavla Dluhoschová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme