40 procent lidí chce trávit dovolenou v Česku

Definitivně skončila zimní sezona a provozovatelé horských středisek a hotelů sčítají letošní zisky. Podle prvních zpráv nebyla uplynulá sezóna nijak tragická a to i přes výkyvy teplot a občasný nedostatek sněhu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krkonoše - Pohádkový les

Krkonoše - Pohádkový les | Foto: Agentura CzechTourism

Právě vrtkavé počasí a drahé ceny v lyžařských střediscích snížily počet lyžařů na našich horách. Podle společnosti Mag consulting jde o pokles mezi 10 až 15 procenty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tiskový mluvčí Czechtourismu Pavel Klicpera na Rádiou Česko

Tiskový mluvčí agentury Czechtourismus Pavel Klicpera ale hodnotí uplynulou zimní sezonu pozitivně. Téměř třetinu oslovených respondentů podle něj zajímal sport a pěší turistika, těchto lidí bylo o pět procent víc, než minulý rok. 11 procent turistů zajímalo poznávání, tady jde naopak o sedmiprocentní pokles.

V České republice už ale odstartovala letní sezona. Nejvíc Čechů se rozhodlo strávit svojí letní dovolenou v tuzemsku, konkrétně 40 procent. 23 procent vyjede k moři, třetina lidí se podle údajů Czechtourismu ještě rozhoduje.

Pro zahraniční turisty v Česku je hlavním magnetem Praha. Právě tady zůstává 60 procent všech zahraničních návštěvníků. Vyhledávány jsou také památky UNESCO, hrady a zámky a také české lázně.

Klicpera zmínil také projekt Ochutnejte Českou republiku – jde o 150 certifikovaných českých restaurací, které nabízejí tradiční regionální kuchyni.

Igor Maňour, David Koubek, Barbora Kreuzerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme