459 tisíc uživatelů, 10 milionů účtenek. Končí registrace do listopadového slosování účtenkovky

V neděli naposledy můžou lidé zaregistrovat říjnové účtenky v režimu EET do prvního slosování loterie účtenkovka. Losovat se bude ve středu. Hlavní výhrou je milion korun v hotovosti. Do loterie se podle údajů ministerstva financí zaregistrovalo téměř půl milionu Čechů.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo aplikace Účtenkovka. (Ilustrační snímek)

Logo aplikace Účtenkovka. (Ilustrační snímek) | Foto: Mockuuups | Zdroj: Fotobanka Smartmockups.com

Miroslav Kadraba vkládá účtenky do systému poctivě od prvního října. Nejčastěji ty z obědů a nákupů potravin. „Jedna až dvě denně, tak 50 jich tam může být komplet,“ řekl Radiožurnálu.

Místo sportovního vozu kombík. SUV nechtěl nikdo do účtenkovky dodat

Číst článek

Pokud se účtenka do loterie nenačte, může to znamenat, že obchodník tržbu nezaregistroval. Ministerstvo financí ale na základě účtenkovky kontroly podnikatelů nechystá.

„Cílem účtenkovky není odhalovat podnikatele, kteří nejsou zaregistrováni v EET, a žádné kontroly na jejím základě neprovádíme ani neplánujeme,“ říká mluvčí Filip Běhal.

Do účtenkovky se zapojilo podle ministerstva financí do pátku 459 tisíc Čechů, kteří zaregistrovali asi 10 milionů účtenek.

Ekonom Lukáš Kovanda na twitteru upozornil, že v Česku je v prvním měsíci o účtenkovku menší zájem, než byl na při spouštění stejné loterie na Slovensku. „V České republice se registrovalo 10,8 milionu účtenek, to je zhruba jedna účtenka na obyvatele, kdežto na Slovensku to v roce 2013 bylo 13 milionů účtenek, tedy 2,4 účtenky na obyvatele. O loterii na Slovensku se mluví jako o fiasku,“ napsal.

Barbora Kladivová, pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme