Prodej Aera Vodochody by mohl být hotový do konce září. Poté čeká firmu i změna prezidenta

Prodej Aera Vodochody by mohl být kompletně hotový do konce září. Obchod, který mimo jiné posuzuje ve standardním procesu antimonopolní úřad, byl uzavřen v červnu. Skupina Penta Investments prodala výrobce letadel maďarskému podnikateli Andrási Tomborovi a skupině Omnipol. „Přesné datum dokončení transakce neumíme určit, ale věříme, že do konce září by měla být transakce uzavřena,“ sdělila mluvčí Omnipolu Marika Přinosilová.

Tento článek je více než rok starý.

Odolena Voda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aero L-39NG

Aktuálním významným projektem Aera je nový cvičný letoun L-39NG (na snímku), který je v předposlední fázi certifikace | Zdroj: Aero Vodochody

Se změnou majitele také ve funkci skončí dosavadní prezident Aera Vodochody Dieter John. „Nový prezident společnosti by měl nastoupit co nejdříve po dokončení transakce,“ uvedla Přinosilová. Server Lidovky.cz v červnu uvedl, že novým šéfem bude Viktor Sotona, jenž dosud vedl společnost Era, která vyrábí i vyvíjí systémy pro zajištění letového provozu.

Penta prodala Aero Vodochody maďarskému podnikateli a Omnipolu. Cena nebyla zveřejněna

Číst článek

Aero Vodochody zaměstnává kolem 1350 lidí, zaměřuje se na vývoj, výrobu, údržbu a vylepšení civilních a vojenských letadel a je největším leteckým výrobcem v Česku a jedním z nejstarších leteckých výrobců na světě. Tombor má v kupci Aera, firmě Aero Investments Partners, 51 procent a skupina Omnipol ovládá 49 procent.

Aktuálním významným projektem Aera je nový cvičný letoun L-39NG, který je v předposlední fázi certifikace. Firma na něj má už několik předběžných objednávek. Podle dřívějších informací má sériová výroba cvičného letounu L-39NG začít letos.

V roce 2018 mělo Aero tržby 2,6 miliardy korun a hospodařilo s provozní ztrátou před odpisy ve výši 223 milionů korun, výsledky za loňský rok společnost zatím nezveřejnila.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme