Aero: Výroky ministrů komplikují prodej letadel

Dřívější neuvážené výroky exministra obrany a v současnosti šéfa Českých aerolinií Jaroslava Tvrdíka a dalších kritiků na adresu nového českého bitevníku L-159 stále komplikují jeho prodej do zahraničí. Po úspěšné prezentaci tohoto stroje na víkendovém mezinárodním leteckém festivalu v Brně to řekl šéfpilot Aera Vodochody Miroslav Schützner. Podle něj nebyly "dětské nemoci" L159 o nic vážnější, než u jiných výrobců, a postupně se je podařilo zcela odstranit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

L-159 s PLŘS AIM-9

L-159 s PLŘS AIM-9 | Foto: Jan Kouba

Špatná pověst, o kterou se postarali významní přestavitelé státu, ale podle něj stále přetrvává."Je to naprosto světový unikát, co se odehrává v naší republice. Naše zkušenoast je taková, že kdekoli nabízíme letadlo, tak okamžitě máme dotazy na hlasy z nejvyšších míst že letadlo je špatné. Naopak naše konkurence kdykoliv má nějaký problém, tak se okamžitě dostaví princ Charles nebo předseda vlády a řeší to tam a my stojíme sami a ještě nás pomlouvá vedení různých ministerstev. Takže nám to uškodilo od Filipín až po Jižní Ameriku."

Markéta Kaclová, Zuzana Kopuletá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme