Aerolinky US Airways se spojily s American Airlines. Vznikla největší letecká společnost světa

Se známými americkými aerolinkami US Airways se už nikdo neproletí. Spojily se totiž s konkurenčními American Airlines a převzaly jejich jméno. Vznikla tak největší letecká společnost na světě. Poslední letadlo US Airways přistálo o víkendu ve Filadelfii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo společnosti American Airlines odlétá z londýnského letiště Heathrow (ilustrační foto)

Letadlo společnosti American Airlines odlétá z londýnského letiště Heathrow (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Spojením aerolinek US Airways a American Airlines se pro cestující kromě značky moc nezmění.

Počet nabízených letů zůstane stejný, a proto se podle šéfa American Airlines Douga Parkera nezvýší ceny letenek.

„Tohle spojení bude dobré i pro zákazníky. Budeme moci létat na víc míst než kterákoliv jiná aerolinka. Pokud jde o ceny, ty vytváří nabídka a poptávka. A protože naše nabídka pro zákazníky se nemění, nečekáme ani změny cen,“ řekl Parker.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aerolinky US Airways se spojily s American Airlines. Vznikla největší letecká společnost světa. Podrobnosti doplnil Viktor Daněk

Cestující se budou setkávat také se starým logem, protože přemalovat téměř 300 letadel zabere více než rok.

Nejtěžším úkolem byl pro US Airways přechod na nový rezervační systém. Z minuty na minutu se zákazníci ocitli na jiném webu a bylo potřeba, aby se neztratila jediná rezervace.

Když se o něco podobného pokoušely US Airways před deseti lety, výsledkem byl chaos, zpoždění letů a obrovské fronty na letištích. Mnoho lidí přišlo o letenky úplně. Tentokrát se přechod na nový systém obešel bez větších problémů.

Právně vzato se American Airlines a US Airways sloučily už před dvěma lety. Majitel American Airlines byl tehdy v úpadku, a spojil se proto s US Airways, které mají v nové firmě menšinový podíl.

Anna Jadrná, Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme