Ze stabilního na pozitivní. Agentura Moody's zlepšila úvěrový rating českým městům a krajům

Mezinárodní ratingová agentura Moody's zlepšila výhled hodnocení úvěrové spolehlivosti devíti českých měst a krajů, včetně Prahy, Brna a Ostravy, ze stabilního na pozitivní. Signalizovala tak, že by v budoucnosti mohla přikročit ke zvýšení jejich úvěrových ratingů.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Agentura Moody´s (ilustrační foto)

Agentura Moody´s (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Rozhodnutí Moody's se týká rovněž České Lípy, Třebíče, Klatov, Liberce, Ústeckého kraje a Libereckého kraje. Moody's zlepšila také ratingový výhled Správy a údržby silnic Pardubického kraje, a to rovněž ze stabilního na pozitivní.

Agentura se k těmto krokům rozhodla poté, co minulý týden stejným způsobem zlepšila výhled úvěrového ratingu České republiky.

Moody's upozornila, že ke zlepšení ratingového výhledu Prahy, Brna a Ostravy přispěly jejich dobré provozní výsledky a klesající zadlužení. Globální rating těchto tří měst agentura potvrdila na stupni A1, stejně jako v případě České Lípy.

Ratingy Třebíče, Klatov, Ústeckého kraje a Libereckého kraje i Správy a údržby silnic Pardubického kraje ponechala na stupni A2 a rating Liberce na stupni Baa1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme