Agentura Standard & Poor's znovu snížila rating Maďarska

Jedna ze tří hlavních ratingových agentur, Standard & Poor's, znovu snížila hodnocení Maďarska. Země teď spadá do kategorie BB, což znamená, že podle agentury není Maďarsko vhodné pro investování.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budapešť byla zapsaná do seznamu UNESCO už v roce 1987

Budapešť byla zapsaná do seznamu UNESCO už v roce 1987 | Foto: Jaroslav Skalický

Nedůvěru trhů podporují i opakované odklady jednání Budapešti, Mezinárodního měnového fondu a Evropské unie o dalším úvěru.

V rámci takzvané brakové kategorie se Maďarsko dostalo o jeden stupeň ještě níž. Všechny země regionu se nacházejí v ratingu výše, Česká republika a Slovensko dokonce o osm míst, v kategorii stabilních a pozitivních zemí.

Analytici zdůrazňují, že předpovídaná rece maďarské ekonomiky a neochota vlády jednat s Mezinárodním měnovým fondem prohlubují nedůvěru vůči Budapešti.

Ministerstvo hospodářství nejnovější rating nebere vážně, naopak vzkázalo agentuře Standard & Poor's, aby už konečně snížila rating sama sobě.

Gregor Martin Papucsek, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme