Agrární komora si zvolí nové vedení

Sněm Agrární komory si dnes v Olomouci bude volit prezidenta, víceprezidenty a představenstvo. Nové vedení agrární komory, které se volí na funkční období tří let, to nebude mít jednoduché. Čeká jej totiž nelehký úkol- prosadit zájmy českých zemědělců v Evropské unii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Žito

Žito | Foto: Public Domain Photos, Magnus Rosendahl

Podle Eugenie Línkové se dnes českým farmářům nelíbí, že z Bruselu dostávají daleko méně peněz, než jejich kolegové ze starých členských zemí.

„Na novém vedení agrární komory bude lobovat, aby se nerovné podmínky postupně vyrovnaly. Aby se úplně zrušily dotace, což by si naši zemědělci přáli, neboť by se ukázalo, že jsou konkurenceschopní. Mají o 40 až 60 procent nižší příjmy z kasy EU,“ vysvětlila hlavní úkol vedení komory, jak by si jej přáli řadoví členové Línková.

Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme