Od ledna vznikne nová pekárenská společnost. Bude patřit Agrofertu, do června ji ale musí prodat

Od začátku ledna začíná fungovat nová pekárenská společnost PEK Group. Bude patřit pod koncern Agrofert, holding ji musí prodat do konce června 2020, jak mu nařídil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, sdělil mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka. Půjde tak prakticky o třetího největšího hráče na českém trhu, první a druhý Penam a United Bakeries pod Agrofert patří.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Agrofert

Agrofert | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Vzniká tedy společnost pekáren, kterou musíme prodat do konce června 2020 a bude zásobovat cca 3500 prodejců (obchodů) ze šesti pekáren v Brandýse nad Labem, Rumburku, Strakonicích, Uherském Brodu, Znojmě a Šumperku. Nyní jsme ve fázi jednání s několika vážnými zájemci,“ řekl mluvčí. Detaily zatím komentovat nechtěl.

Pekárny Penam se zbavují firem s tržbami za půl miliardy. Nařídil jim to antimonopolní úřad

Číst článek

Jak dříve uvedl marketingový ředitel Penamu Martin Dolský, nová firma by měla mít obrat kolem 700 milionů korun.

Penam v ČR provozuje 11 pekáren a čtyři mlýny, převážně na Moravě. United Bakeries, která vyrábí pečivo například pod značkami Delta, Odkolek nebo Cerea, má přes 1000 zaměstnanců ve 13 pekárnách v ČR, většina výrobních kapacit je v Čechách. Za loňský rok firma vykázala tržby 2,28 miliardy korun.

Majitelem Agrofertu byl do předloňského února premiér Andrej Babiš (ANO), následně jej vložil do svěřenských fondů. Agrofert je největším subjektem v českém zemědělství a potravinářství, dvojkou v chemickém průmyslu a významným hráčem v lesnictví a médiích. Loni zaměstnával zhruba 33 000 lidí, z toho 22 000 v ČR.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme