Tuzemskou Air Bank postihl rozsáhlý výpadek systému. Problém se již podařilo vyřešit

Internetové bankovnictví Air Bank, které zaznamenalo od nedělního pozdního odpoledne do nedělního večera několikahodinový výpadek, již funguje. Sdělila to v pondělí mluvčí banky Jana Pokorná. „Od neděle 22:00 vše běží, jak má,“ dodala. Klienti se podle ní nemohli přihlásit do internetového a mobilního bankovnictví, platební karty fungovaly.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 18:10 9. 8. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Air Bank

„Mohlo se stát, že někteří klienti mohli mít problém s placením, protože karty během nedělního odpoledne pracovaly se zůstatky z pátečního rána,“ připustila mluvčí Air Bank. | Foto: Petr Hloušek/Právo | Zdroj: Profimedia

„Plošný výpadek karet jsme neměli. Přesto se mohlo stát, že někteří klienti mohli mít problém s placením, protože karty během nedělního odpoledne pracovaly se zůstatky z pátečního rána. Situace nás mrzí, klientům se omlouváme,“ uvedla Pokorná.

Potíže v Equa Bank

Problémy v noci na neděli zaznamenala i Equa Bank. Neplánovaně musela odstavit své bankovní systémy, na účtech jejích klientů se totiž v sobotu začaly zobrazovat chybné částky.

Equa Bank musela kvůli chybě odstavit systémy. Klientům se na účtech objevovaly špatné částky

Číst článek

Nyní už systémy znovu fungují, řekla po poledni mluvčí banky Kateřina Petko.

Chyby v zobrazovaných částkách se pohybovaly i v milionech korun, řekl jeden z klientů banky.

„Všechny naše bankovní systémy, tedy i internetové bankovnictví, fungují plně již od nedělních brzkých ranních hodin,“ doplnila v pondělí Petko. Důvodem neplánované odstávky bankovních systémů byly podle ní technické problémy na straně banky a dodavatele jejího systému.

Air Bank je součástí skupiny PPF. Podle údajů z konce března měla Air Bank 876 890 klientů. Počet běžných účtů se přiblížil se jednomu milionu.

Banka patří do skupiny Air Bank, kterou tvoří vedle samotného bankovního domu také Benxy a český a slovenský Home Credit. Loni tato skupina vytvořila čistý zisk 1,5 miliardy Kč. To je meziroční pokles o 15,6 procenta.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme