Airbnb zavádí celosvětový zákaz párty. Kvůli zavřeným barům jich lidé pořádají více

Americká společnost Airbnb, která zprostředkovává krátkodobé ubytování v soukromí, zakáže klientům na celém světě pořádat u hostitelů večírky. Zdůvodnila to ochranou veřejného zdraví. Společnost také uvedla, že omezí počet hostů v jednom pronajímaném zařízení na nejvýš šestnáct. Nařízení se vztahuje na všechny budoucí rezervace a platit bude do odvolání.

Tento článek je více než rok starý.

San Francisco Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pronájmů Airbnb využilo v roce 2017 k ubytování v České republice přes milion lidí (ilustrační foto).

Počet pořádaných párty v pronajímaných bytech a domech se kvůli koronaviru zvýšil | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Zákaz pořádat oslavy a větší shromáždění si už dříve vymínilo na 73 procent hostitelů. Část z nich ještě umožňovala menší oslavy typu narozenin. Počet pořádaných party v pronajímaných bytech a domech se ale podle firmy zvýšil, když se kvůli koronaviru zavřely bary a noční podniky.

Budoucnost Airbnb v Praze? Krátkodobé pronájmy po koronaviru oživují, město ale plánuje regulace

Číst článek

S celosvětovým zákazem přichází Airbnb poté, co se s jedním hostem rozhodla kvůli nepovolené party soudit.

Reagovala tak na událost z počátku tohoto měsíce, kdy byli v kalifornském Sacramentu na nepovolené oslavě postřeleni tři lidé.

Ve čtvrtek společnost také uvedla, že plánuje rozšířit horkou linku pro sousedy, kam by mohli nepovolené akce nahlašovat.

Těžké období

Ve středu Airbnb sdělila, že předložila americké Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) žádost o vstup na burzu.

Firma přitom prochází vinou pandemie těžkým obdobím, kvůli úsporám musela propustit čtvrtinu zaměstnanců a šéf Brian Chesky v květnu uvedl, že letos čeká oproti loňsku jen poloviční tržby.

Airbnb je považována za jednu z největších soukromých firem v USA. Podnik sídlí v San Francisku a své služby začal oficiálně nabízet 11. srpna 2008 pod názvem AirBed & Breakfast (nafukovací matrace & snídaně), který pak zkrátil na Airbnb. Na jeho webu je aktuálně asi sedm milionů nabídek ubytování.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme