Airbus A380 poprvé vzlétne na pravidelné lince v říjnu

Obří Airbus A380 vzlétne s cestujícími na pravidelné trase 25. října. Největší dopravní letadlo světa uskuteční historicky první komerční let v "barvách" singapurských aerolinií. Právě ty totiž dostanou od evropského výrobce stroj Airbus A380 jako první společnost na světě. Dodávky nových Airbusů se několikrát opozdily, a některé společnosti tak dokonce své objednávky zrušily.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Airbus A380

Airbus A380 | Zdroj: ČTK

Singapurské aerolinie, které koupily celkem 19 strojů typu A380, dostanou první letadlo už v polovině října. Po desetidenním testování pak letoun vzlétne k první pravidelné lince do australského Sydney.

Airbus A380 může pojmout až 800 pasažérů, v "singapurské" úpravě ale bude určen pro 471 osob cestujících ve třech třídách včetně té nejluxusnější. Podle představitelů společnosti jsou letenky nabízeny na internetu, zisk z prodeje na historický let půjde na charitu.

Dvoupatrový Airbus A380 si kromě Singapore Airlines objednaly například i společnosti Qantas a Emirates.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme