Airbus začal v Německu propouštět

Koncern Airbus začal v Německu se snižováním stavů. Píše o tom list Financial Times Deutschland. Podle něj budou v první fázi postiženi zaměstnanci s pracovní smlouvou na dobu tří měsíců. Tu jim zaměstnavatel buď vypoví, nebo neprodlouží.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Airbus A380

Airbus A380 | Foto: AFP

Podle mluvčího leteckého koncernu zatím nepadlo rozhodnutí o tom, jak velký bude rozsah takzvaných personálních opatření. Podle FTD ještě nejde o kroky, se kterými počítá sanační program Power 8.

Airbus má kromě snižování stavů v plánu také omezení zakázek pro desítky dodavatelských firem. Právě těchto podniků se podle odborníků nejvíce dotknou prodlevy při dodávkách obřích Airbusů A380. Kvůli těmto průtahům musí koncern počítat do roku 2010 s finanční ztrátou ve výši skoro pěti miliard eur.

V Německu zaměstnává Airbus 22 tisíc lidí, z toho více než polovinu v hamburském závodě. Vláda kancléřky Merkelové se bojí vlny propouštění, a tak zamýšlí koupit 7,5 procenta akcií mateřské společnosti Airbusu, firmy EADS.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme