Akcie Českého telecomu prudce padají

Akcie na burze pokračují v rychlém poklesu. Podílí se na tom zejména Český telecom, který krátce po zahájení obchodování ztratil 6, 6 procenta a prodával se za 275 korun 30 haléřů. Podle Jana Langmajera ze společnosti Atlantik finanční trhy se ani dnes pokles nezastaví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

"Je vidět, že ten prodejní tlak na tom Telecomu stále setrvává ze včerejška. Ti prodejci jsou tu stále ti samí Podporu to sice má, ale podle mého názoru se Telecom podívá ještě níž. Myslím, že hranice 260-250 korun v následujících dnech, neříkám, že přímo dneska, tady bude."

Proč se investoři zbavují Českého telecomu, který by se měl stát stoprocentním majitelem Eurotelu? Langmajer si myslí, že se změnil náhled investorů na Telecom. "To, co dříve byla nezadlužená společnost, tak dneska spousta investorů vidí, že koupí Eurotelu, tím, že budou muset investovat do UMTS licencí, do výstavby sítí třetí generace, tak se z toho stává klasický zadlužený telecom, což není zas tak úplně pravda, protože ten dluh zůstává poměrně nízký. Na druhou stranu poměrně vzrostl a pohled investorů se změnil na to, že ta společnost je klasický zadlužený telecom, a proto prodávají."

Markéta Kaclová, Bohumír Mazáč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme