Akcie Českého Telecomu výrazně oslabují

Akcie Českého Telecomu od dnešního rána výrazně oslabují. Reagují tak na oznámení společnosti TelSource, minoritního akcionáře Českého Telecomu, že hodlá prodat svůj 27procentní podíl ve firmě. Ráno ztratily akcie téměř 13 procent a dostaly se tak až na úroveň 280 korun za akcii, svou ztrátu ale během dopoledního obchodování korigovaly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český Telecom

Český Telecom | Foto: Ceny Thálie

Podle Tomáše Karbana ze společnosti Wood and Company je pravděpodobné, že bude titul ještě oslabovat. "Viděl bych takovou hranici, okolo které se akcie bude pohybovat na úrovni, kde společnost KPN v nedávné minulosti prodala svůj 6,5procetní podíl. To znamená 280 korun za akcii. Bohužel ale nevíme, do jaké míry bude zájem o tento podíl, takže je spíše pravděpodobné, že se dostaneme pod hranici 280 korun za akcii."

TelSource chce podíl prodat především institucionálním investorům, tedy bankám, pojišťovnám a investičním fondům, akcie nabídne ale i dalším. Právě na ceně záleží podle Jana Pavlíka ze společnosti Wood and Company to, zda najde balík kupce. "Pokud přihlédneme k tomu, že aktuální cena je 280 korun, a došlo by tam ještě k dalšímu diskontu u ceny toho 27procentního podílu, někde okolo ceny 250 korun myslím, že toto umístění může být vcelku úspěšné."

Česká vláda navíc vážně uvažuje o tom, že v Českém Telecomu prodá pouze menšinový podíl, přestože má většinu. Ministr informatiky Vladimír Mlynář Britskému listu Financial Times řekl, že pokud by se ale nenašli zájemci o celý nabízený balík, v úvahu by připadal prodej mobilní odnože Eurotel i bez Telecomu.

Markéta Kaclová, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme