Akcie firmy KIT digital spadly o 98 procent, na americké i české burze končí

Finanční problémy technologické firmy KIT digital, která se zabývá správou videí, v pátek vyvrcholí stažením titulu z americké technologické burzy Nasdaq. Ve stejný den bude KIT digital vyškrtnuta také z trhu START pražské burzy. Akcie firmy za krátkou dobu ztratily 98 procent své hodnoty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Burza v New Yorku

Burza v New Yorku | Zdroj: Reuters

„Dnes cena opět klesla o dalších více než 20 procent. Pohybuje se už na ceně kolem 4 korun za akcii,“ uvádí analytik společnosti Patria Tomáš Tomčány.

V době, kdy se očekával další rozvoj firmy, stála jedna akcie více než 300 korun. „Ještě letos v únoru stály přes 200 korun. Jedná se tedy o propad o 98 procent,“ počítá analytik.

Přehrát

00:00 / 00:00

O pádu společnosti KIT digital mluvil analytik společnosti Patria Tomáš Tomčány

„Všechny problémy začaly odchodem bývalého managementu. Vyvrcholilo to zprávou o zjištění účetních chyb, což je důvodem delistingu z akciového trhu. Veškerá důvěra investorů se ztratila, a proto akcie klesaly až na dnešní dno,“ vysvětluje analytik.

Předpokládá, že dojde k rozprodeji částí firmy, které ještě vytvářejí nějaký zisk. Návratnost investic však podle něj bude pro investory téměř nulová.

Barbora Kreuzerová, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme