Akcie na frankfurtské burze se dál propadly

Německý burzovní index DAX se včera propadl o bezmála šest procent a na okamžik dokonce prolomil i magickou hranici 5000 bodů. Snížení základních úrokových sazeb ze strany centrálních bank hlavních ekonomických mocností tak u našich západních sousedů zatím nemělo očekávaný dopad.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

makléři

makléři | Foto: Milan Kopp, Jiří Hošek

V jedné chvíli se index DAX propadl skoro o devět procent, což se naposledy stalo po útocích z 11.září 2001. "Ztráta důvěry na finančních trzích je tak obrovská, že společná akce hlavních centrálních bank nepřinesla rychlé zlepšení atmosféry," uvedl analytik Baaderbank Robert Halver.

Studenou sprchou byla pro Německo taky prognóza Mezinárodního měnového fondu. Ta nejsilnější evropské ekonomice předpovídá pro příští rok nulový růst. List Financial Times Deutschland už přinesl zprávu, že se spolková vláda chystá odhad hospodářského růstu znovu korigovat. Nový interval se má pohybovat od půl procenta právě do nuly.

Známý německý správce majetku prominentů Christian von Bechtolsheim je přesvědčený, že Evropu i Spojené státy postihne hospodářská recese. "To je jisté, jako amen v kostele," řekl Bechtolsheim serveru Welt.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme