Akcionáři Sazky se rozhodují: Penta, Vítek nebo Komárek?

Také dvojice hlavních věřitelů Sazky - firmy Radovana Vítka a Karla Komárka - předložila akcionářům své nabídky na oddlužení loterijní firmy. Zatímco Vítek nabízí vyplatit sportovním svazům miliardu korun a chce za to všechny akcie Sazky, Komárek kontroval požadavkem na 67 procent akcií výměnou za navýšení základního jmění o necelé tři miliardy korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sazka

Sazka | Foto: Marián Vojtek

Další alternativou je pomoc Penty ve spolupráci s E-Investem. Ta také hovoří o majetkovém vstupu do Sazky vykoupeném podílem na rozhodování. Na odpolední mimořádné schůzi výkonného výboru by vedení majoritního akcionáře ČSTV mělo mít kompletní scénáře možných řešení.

Jakákoliv pomoc Sazce se neobejde bez změny stanov. Otázkou zůstává jak radikální tato změna bude. Podle zdrojů z jednání počítá jedna z navrhovaných změn s posílením pravomocí představenstva Sazky a ocitá se tím prý na hraně toho, co povoluje občanský zákoník.

Martin Drtina, Michal Šenk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme