Akcionáři Tatry odsouhlasili zástavní právo na celý podnik

Kopřivnická Tatra půjde celá do zástavy. Rozhodli o tom akcionáři na mimořádné valné hromadě. Zástavní právo požadovaly banky, které automobilce poskytly úvěry.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tatra 813

Tatra 813 | Foto: Hynek Bulíř

Schválení zástavy na Tatru nemá mít vliv na zaměstnanost v automobilce. Od začátku dubna má firma naopak najet na plnou výrobu.

Továrna má také přijmout zpět asi 450 zaměstnanců dočasně propuštěných na konci loňského roku. Kvůli hospodářské krizi a nedostatku zakázek podnik v posledních pěti měsících fungoval z 80 procent.

Akcionáři ani vedení automobilky se k dnešnímu rozhodnutí valné hromady nevyjádřili. Podle zástupce odborů je dobrou zprávou, že se opět rozjíždí výroba naplno.

Automobilka podle Hospodářských novin dluží bankám přes jednu miliardu korun z původně 1,9miliardového úvěru. Banky, jimiž jsou domácí ČSOB a francouzská Calyon, proto požadovaly vyšší garance za své půjčky.

Martin Hromádka, Petr Havránek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme