Majiteli supermarketů Albert klesl zisk. Hospodaření firmy poškodily stávky v USA

Maloobchodní společnosti Ahold Delhaize, která v České republice vlastní supermarkety a hypermarkety Albert, klesl ve druhém čtvrtletí provozní zisk meziročně o jedenáct procent na 594 milionů eur, tedy v přepočtu na 15,3 miliardy korun. Hospodaření nadnárodní firmy poškodily dubnové stávky v některých jejích obchodech ve Spojených státech.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fikri-rasyid-ezec8-c_190807-094445_elev.jpg

(ilustrační foto) | Foto: Unsplash, Fikri Rasyid | Zdroj: Fotobanka Unsplash | CC BY 1.0,©

Ahold, který má většinu aktivit na východě USA, ve svém prohlášení uvedl, že kvůli jedenáctidenní stávce v obchodech Stop & Shop ve státech Connecticut, Massachusetts a Rhode Island odepsal z provozního zisku 100 milionů eur.

Výsledek byl však jen mírně pod očekáváním analytiků, kteří předpovídali zisk v průměru na 596 milionů eur. Tržby skupiny se zvýšily o 1,5 procenta na 16,3 miliardy eur.

V Albertu už nekoupíte piva Litovel, Zubr a Holba. Pivovarníci si stěžují na ‚nevyvážené podmínky‘

Číst článek

Ostatní podnikání si ale vedlo dobře a společnost potvrdila své celoroční cíle snížit náklady o 540 milionů eur a vytvořit volné cash flow ve výši 1,8 miliardy eur.

Tržby společnosti v USA nepatrně vzrostly na jedenáct miliard eur a v Nizozemsku o 3,8 procenta na 3,68 miliardy eur. Tržby z online obchodu pak v USA stouply o čtrnáct procent na 221 milionů eur a v Nizozemsku o pětadvacet procent na 554 milionů eur.

Ahold vstoupil na český trh v roce 1990. V současnosti v Česku provozuje více než tři stovky hypermarketů a supermarketů značky Albert a zaměstnává kolem 17 000 lidí.

hav, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme