Čínský AliExpress otevřel u Madridu první prodejnu v Evropě. Lidé čekali před prodejnou i dva dny

Čínský internetový obchod AliExpress otevřel v neděli první kamennou prodejnu v Evropě. Před jejím otevřením se v obchodním centru v městečku Arroyomolinos nedaleko Madridu shromáždily asi tři tisíce lidí, informoval deník La Vanguradia. Někteří tam čekali už od pátku. Firma totiž slíbila prvním pěti stům návštěvníků dárky. Jeden z největších čínských e-shopů AliExpress patří k oblíbeným portálům pro nákup i mezi Čechy.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Španělsko je pro skupinu Alibaba klíčovou zemí, je to pro nás brána do Evropy,“ řekl španělskému rozhlasu Cadena SER šéf AliExpressu pro Španělsko a Portugalsko Rubén Bautista. Na dotaz, zda se firma chystá otevřít další obchody v Evropě, odpověděl neurčitě. „Půjde-li vše dobře, nevylučujeme otevření dalších prodejen v Evropě,“ uvedl.

Dvanáctihodinové směny šest dní v týdnu. Spoluzakladatel Alibaby podpořil systém 996

Číst článek

Avizované otevření prodejny v obchodním centru Xanadú v městečku Arroyomolinos přilákalo stovky lidí, podle deníku La Vanguardia jich byly asi tři tisíce. Čtyřiatřicetiletý David Cardero byl u obchodního centra už od pátečního rána, aby byl v neděli v poledne první na řadě. Pro ostatní vytvořil pořadník, kam se lidé zapisovali, aby mohli v klidu odejít na toaletu nebo se občerstvit.

Když v neděli v poledne místní starostka Ana Millánová slavnostně přestřihla pásku, lidé začali radostně tleskat. Cardero byl ale trochu zklamaný, i když dostal nejnovější model telefonu čínské firmy Xiaomi Mi A3. „Chtěl jsem skútr, ale nedali mi vybrat,“ uvedl Cardero. Další čtyři v pořadí dostali také chytré telefony, následující pak skútr či dron.

Ve spacácích nocovali před obchodním centrem i dvanáctiletý Diego, jeho desetiletý bratr a jejich matka. „Dostal jsem mobil Xiaomi, ale prodám ho, chtěl jsem skateboard,“ řekl Diego deníku ABC.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme