Amazon přijme 100 tisíc lidí, aby udržel krok s obřím nárůstem poptávky. Letos nabírá už počtvrté

Společnost Amazon ve Spojených státech hledá dalších 100 tisíc zaměstnanců. Je to už počtvrté, co tato americká firma letos ve velkém nabírá, aby udržela krok s poptávkou, kterou umocnila pandemie nemoci covid-19. Největší internetový obchod světa v pondělí uvedl, že na plný či poloviční úvazek hledá zaměstnance nejen v USA, ale i v Kanadě.

Seattle Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Amazon je internetový obchod patřící k těm nejstarším a největším obchodům svého druhu na světě.

Amazon je internetový obchod patřící k těm nejstarším a největším obchodům svého druhu na světě. | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Noví zaměstnanci budou pracovat zhruba ve stovce skladů a provozních míst, které Amazon spouští tento měsíc. V červenci firma oznámila, že celosvětový počet jejích zaměstnanců poprvé překročil jeden milion, uvedla agentura AP.

Firma ve druhém čtvrtletí zvýšila tržby o 40 procent na 88,9 miliardy dolarů (bezmála dva biliony Kč) a vykázala nejvyšší zisk za 26 let své existence. Meziročně jej zdvojnásobila na 5,2 miliardy dolarů.

Home office nemá žádná pozitiva, tvrdí šéf Netflixu. Obdivuje, jak se lidé pro práci obětovali

Číst článek

Amazon dál vyhodnocuje, zda na zimní období bude nad avizovaných 100 tisíc nových pracovníků potřebovat ještě sezonní zaměstnance, řekla Alicia Bolerová Davisová z vedení společnosti.

Podnik tento měsíc oznámil, že nabízí ve Spojených státech volná pracovní místa zhruba pro 33 000 lidí. Dalších 100 000 lidí Amazon hledal v březnu a 75 000 nových pracovníků v dubnu.

Nezaměstnanost v USA se v srpnu poprvé od dubna dostala pod deset procent. Klesla na 8,4 z 10,2 procenta v předchozím měsíci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme