Američané mají více aut než řidičáků

Počet osobních vozů ve Spojených státech překročil počet vydaných a platných řidičských oprávnění. Když tedy americká rodina vyjede jedním vozem na víkend, zhruba dvě auta jim zůstanou v garáži. Není proto divu, že rekordní zdražení benzínu v uplynulých dnech se stává předmětem politického soupeření.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

auta na mostě

auta na mostě | Foto: Jan Rosenauer

Někteří opoziční demokraté zkoumají, zda za růstem cen, po přepočtu asi o korunu na litr během dvou týdnů není jen chamtivost velkých společností. Přes zdražení benzínu se na poslední prázdninový a navíc prodloužený víkend vydalo rekordních 30 milionů automobilů. Na obou amerických pobřežích se tvořily obrovské zácpy i přesto, že většina vozů zůstala před domy nebo v garážích. 191 milionů vlastníků řidičských průkazů má ve Spojených Státech dohromady 240 milionů převážně velkých osobních vozů. Pro srovnání jen v osmi z deseti amerických domácností mají jízdní kolo pro dospělého.

Markéta Kaclová, Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme