Američané nedají na záchranu eura jediný dolar, tvrdí Romney

Američané neposkytnou na záchranu evropské měny euro jediný dolar. V rozhovoru pro italský deník La Stampa to prohlásil republikánský kandidát na funkci amerického prezidenta Mitt Romney. Ten má podle průzkumů největší šanci utkat se o prezidentský post se stávajícím prezidentem Barackem Obamou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezidentský kandidát a bývalý guvernér státu Massachusetts Mitt Romney

Prezidentský kandidát a bývalý guvernér státu Massachusetts Mitt Romney | Zdroj: Reuters

Evropa si podle Romneyho musí své problémy vyřešit sama. Bývalý guvernér státu Massachusetts připustil, že případný kolaps eura by těžce poškodil i americkou ekonomiku. Zdůraznil ale, že řešení evropské krize není záležitostí Spojených států.

Eurozóna původně usilovala o to, aby se do záchrany oslabených zemí zapojily i silné světové ekonomiky, včetně Spojených států. Ty se měly podílet na navýšení kapacity záchranného fondu eurozóny.

Číňané nebo Američané ale svou účast vyloučili. Ve Spojených státech jsou proti především opoziční republikáni, kteří ovládají dolní komoru Kongresu.

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme