Američané prodávají kopřivnickou Tatru

Americká společnost Terex Corp. se dohodla na prodeji kopřivnické automobilky Tatra skupině amerických a českých investorů. Kupující Tatru znají a mají s ní dlouhodobé podnikatelské plány. Transakce by měla být dokončena v průběhu třetího čtvrtletí roku 2006.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tatra 815

Tatra 815 | Foto: www.army.cz

V souvislosti s novelou českého zákona o obchodování s vojenským materiálem už americký výrobce oznámil záměr své akcie prodat. Podle novely musejí lidé ve statutárních orgánech zbrojovek projít bezpečnostní prověrkou, o kterou podle některých odborníků nemohou požádat cizinci.

O prodeji automobilky se spekulovalo již delší dobu, mezi možnými uchazeči se zmiňovala i ruská automobilka Kamaz. Tatra, která se v minulosti několikrát pohybovala na hranici bankrotu, se v poslední době stabilizovala a letos již vyrobila 548 kompletních vozů.

Terex Corporation vlastní 80 a půl procenta akcií Tatry. Tatra pracuje také na produkci terénních vozů pro českou armádu.

Renáta Prátová, Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme