Američané zahájili předvánoční nákupy rekordním utrácením

Oficiální začátek předvánoční nákupní sezóny ve Spojených státech přinesl rekordní tržby. Jen za včerejší svátek nazývaný Černý pátek Američané utratili za předvánoční nákupy dvacet miliard dolarů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nákup

nákup | Foto: Jan Rosenauer

Oproti loňskému Černému pátku vzrostla celodenní tržba obchodů ve Spojených státech asi o pět procent, tedy skoro o miliardu dolarů. Američané se v předvánočních nákupech zaměřili hlavně na televizory s LCD obrazovkami, DVD přehrávače a hračky Dora.

Obchodníci povzbuzení dobrým startem sezóny očekávají, že by za čtyři týdny před Štědrým dnem mohli utržit asi polovinu celoročních zisků. Odborníci ale nabádají k opatrnosti, protože se při takovém tempu mohou peněženky nakupujících brzy vyčerpat a předvánoční horečné nakupování se ještě může zpomalit.

Alexandr Pícha, Pavel Schrötter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme