Americká automobilka Chrysler zastaví na měsíc výrobu

Chrysler přeruší na měsíc výrobu ve všech svých závodech. Důvodem je finanční krize a problémy s odbytem. Automobilka Chrysler tvoří spolu s General Motors a společností Ford takzvanou Velkou trojku tradičních amerických automobilek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

čelní pohled

čelní pohled | Foto: daimlerchrysler.com

Výroba se zastaví v 30 továrnách ve Spojených státech, Mexiku a v Kanadě. Na třicet dnů se přestanou vyrábět značky Chrysler, Jeep a Dodge. Cekový prodej automobilky klesl v listopadu skoro o polovinu.

Přerušením výroby se chce její vedení mimo jiné snížit množství hromadících se zásob a náklady na součástky a výrobu. Potřebuje totiž naléhavě ušetřit peníze. Výroba se tradičně okolo Vánočních svátků tak jako tak přerušuje.

Tentokrát ji ale továrny Chrysler zastaví 19. prosince a nezahájí dřív než 19. ledna. Automobilka žádala spolu s General Motors a Ford neúspěšně o finanční pomoc americký Kongres. Z Velké trojky detroitských automobilových výrobců je ekonomicky nejslabší.

Milan Kopp, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme