Americké akcie se opět drží na rekordních maximech. Přispěl i optimismus Donalda Trumpa

V úterý mírně posílily americké akcie. Jejich hlavní indexy tak stejně jako v pondělí uzavřely na nových rekordních maximech. K růstu akciového trhu přispěl optimismus ohledně vývoje obchodních rozhovorů mezi Spojenými státy a Čínou.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká burza (ilustrační foto).

Americká burza (ilustrační foto). | Foto: Brendan McDermid | Zdroj: Reuters

Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, si v úterý připsal 0,20 procenta a obchodování zakončil na 28,121,68 bodu. Širší index S&P 500 vzrostl o 0,22 procenta na 3140,52 bodu a technologický index Nasdaq Composite se zvýšil o 0,18 procenta na 8647,93 bodu.

Dow Jonesův index poprvé překonal 28 tisíc bodů. Wall Street povzbudily obchodní hovory USA s Čínou

Číst článek

Americký prezident Donald Trump v úterý uvedl, že USA a Čína jsou blízko k dosažení první fáze obchodní dohody. Zároveň ale vyjádřil podporu demonstrantům v Hongkongu, kteří protestují proti omezování svobod ze strany pevninské Číny.

Akcie mediální a filmové společnosti Walt Disney v úterý posílily o 1,3 procenta díky zprávě o tom, že její nedávno spuštěná streamovací televizní služba Disney+ získává v průměru téměř milion nových uživatelů denně. O téměř deset procent se zvýšila cena akcií maloobchodní společnosti Best Buy, jejíž výhled pro čtvrté čtvrtletí překonal očekávání analytiků.

Na devizovém trhu se v úterý americký dolar držel bez výraznějších změn. Pozdě večer si euro vůči dolaru připisovalo necelou desetinu procenta na 1,1022 USD. Britská libra naopak ztrácela zhruba čtvrt procenta na 1,2866 USD, a to zejména kvůli nejistotě před prosincovými předčasnými volbami v Británii.

Podle jednoho z průzkumů nyní vládní konzervativci ztrácejí náskok před opoziční Labouristickou stranou. Libra přitom v poslední době těžila z nadějí, že volební vítězství premiéra Borise Johnsona ukončí vleklou nejistotu kolem odchodu Británie z Evropské unie.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme