Americká ekonomika se dál propadá

Výkon americké ekonomiky dále klesá. V posledním čtvrtletí loňského roku se snížil hrubý domácí produkt o 3,8 procenta. To je sice o něco menší propad, než čekali ekonomové. I tak to potvrzuje hloubko hospodářské recese.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Newyorská burza

Newyorská burza | Foto: Milan Kopp

Nejhorší výsledek za posledních 27 let. Taková je nejnovější oficiální informace o vývoji hospodářského růstu Spojených států. Pokles o 3,8 procenta je totiž nejvýraznější od roku 1982. Americké hospodářství pocítilo v poslední části loňského roku naplno důsledky zhroucení trhu s nemovitostmi a následnou úvěrovou krizi.

Ekonomové nicméně předpokládali ještě horší výsledek a odhadovali, že se americká ekonomika propadne o víc než 5 procent. Investoři proto naznačili mírnou úlevu a ceny akcií na newyorské burze dnes ráno místního času mírně vzrostly.

Milan Kopp, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme