Akcie v USA kvůli nejistotám ohledně stimulačního balíčku oslabily. Růst ale zaznamenal Walt Disney

Akcie ve Spojených státech v pátek kvůli průtahům ohledně nového stimulačnímu balíčku převážně oslabily. Nedařilo se energetickým a finančním společnostem, výrazný růst zato zaznamenala filmová a mediální firma Walt Disney. Na devizovém trhu posiloval dolar.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Za celý týden posílil Dow Jonesův index o 2,75 procenta

Akcie společnosti Walt Disney v závěru obchodování přidaly 13,6 procenta a v průběhu dne posílily až o 15,5 procenta na rekord | Foto: Jeenah Moon | Zdroj: Reuters

Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, v pátek přidal 0,16 procenta a uzavřel na 30 046,14 bodu. Širší index S&P 500 se snížil o 0,13 procenta na 3663,45 bodu. Index Nasdaq Composite, v němž je zastoupeno mnoho firem z odvětví vyspělých technologií, klesl o 0,23 procenta na 12 377,87 bodu.

Za celý týden ztratil podle agentury Reuters Dow Jonesův index 0,57 procenta, S&P 500 pak 0,96 a Nasdaq 0,69 procenta.

Americký Senát v pátek jednohlasně schválil týdenní prodloužení federálního financování, čímž jen o pár hodin odvrátil vstup federálních úřadů do omezeného rozpočtového režimu.

Zároveň tím poskytl více času na projednání bedlivě očekávaného koronavirového pomocného balíku a federálního rozpočtu na příští rok.

Akcie Airbnb první den obchodování na burze zdvojnásobily cenu, otevřely na 146 dolarech za kus

Číst článek

Akcie společnosti Walt Disney v závěru obchodování přidaly 13,6 procenta a v průběhu dne posílily až o 15,5 procenta na rekord. Reagovaly na oznámení o řadě nových pořadů, které firma uvede prostřednictvím své streamovací služby, a její odhad, že do konce fiskálního roku 2024 bude mít po celém světě až 350 milionů předplatitelů.

Jeden z největších propadů z firem zahrnutých do indexu S&P 500 zaznamenal výrobce čipů Qualcomm. Jeho akcie oslabily po zprávě agentury Bloomberg, že Apple začal vytvářet vlastní mobilní modem, který by v konečném důsledku mohl nahradit součástky od výrobců čipů.

Na devizovém trhu trhu v reakci na menší ochotu investorů riskovat posiloval dolar. Rostoucí obavy, že Británie opustí Evropskou unii bez dohody, opět oslabily libru.

Kolem 21:45 SEČ euro na dolar ztrácelo zhruba 0,2 procenta na 1,2115 USD. Libra byla vůči dolaru slabší o 0,6 procenta a prodávala se za 1,3221 USD. Dolarový index, jenž sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, ve stejnou dobu přidával 0,15 procenta na 90,96 bodu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme