Akcie ve Spojených státech posílily, investoři očekávají ve volbách Bidenovo vítězství

Americké akcie posílily. Investoři v prezidentských volbách očekávají vítězství kandidáta Demokratické strany Joea Bidena, který podle nich podpoří nový rozsáhlý stimulační balík ekonomice.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Za celý týden posílil Dow Jonesův index o 2,75 procenta

Index Dow Jones stoupl o 2,06 procenta, ilustrační foto | Foto: Jeenah Moon | Zdroj: Reuters

Index Dow Jones stoupl o 2,06 procenta na 27 480,03 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 vzrostl o 1,78 procenta na 3369,16 bodu. Index technologického trhu Nasdaq se zvýšil o 1,85 procenta na 11 160,57 bodu.

Volby v USA

V případě Bidenova vítězství bude ve Spojených státech patrně schválen program podpory ekonomiky ve větším objemu, než jaký navrhovali republikáni nynějšího prezidenta Donalda Trumpa.

Obdobně v úterý zpevnily hlavní akciové trhy v Asii a Evropě. „Trhy už započetly Bidenovo vítězství a chtějí, aby výsledek byl jasný a nezpochybnitelný,“ řekl agentuře Reuters hlavní analytik společnosti CMC Markets Michael Hewson.

Na devizových trzích oslabil dolar. Investoři se obracejí k riskantnějším aktivům. Dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, kolem 22.25 SEČ klesal o 0,7 procenta na 93,48 bodu. Euro vůči dolaru posilovalo o 0,6 procenta na 1,1716 USD.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme