Americký ministr energetiky se v Praze setkal s ministrem Kubou. Jednali o Temelínu

Blížící se rozhodnutí o vítězi výběrového řízení na dostavbu jaderné elektrárny Temelín přivedlo do Prahy amerického ministra energetiky Stevena Chu. Ministra průmyslu a obchodu Martina Kubu ujistil o tom, že do zakázky je důležité zapojit české dodavatele a vyškolit místní odborníky pro bezpečný a spolehlivý provoz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba se v Praze setkal s americkým ministrem energetiky Stevenem Chuem

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba se v Praze setkal s americkým ministrem energetiky Stevenem Chuem | Zdroj: ČTK

Jaderné téma bylo také na programu schůzky ministra zahraničí Karla Schwarzenberga se šéfkou americké diplomacie Hillary Clintonovou. Oba politici se měli sejít na okraj jednání 28 ministrů členských zemí NATO v Bruselu. Jednání ale americká strana kvůli časovým důvodům zrušila.

Kromě amerického Westighousu usiluje o zakázku také francouzská společnost Areva a česko-ruské konsorcium Škoda Jaderné strojírenství, Atomstrojexport a Gidropress.

Předložení nabídek od účastníků tendru o Temelín se čeká v polovině letošního roku. O vítězi se má rozhodnout v příštím roce.

Jana Zemanová, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme