Americký prezident Bush varoval před ekonomickým protekcionismem

Volný trh, obchod a svobodná pracovní síla. To jsou podle amerického prezidenta George Bushe tři síly, které mohou vyvést svět ze současných ekonomických potíží. Bush to uvedl po jednání Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří APEC v Peru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

George Bush

George Bush | Zdroj: ČTK

Americký prezident George Bush končí v Bílém domě za necelé dva měsíce. Přinejmenším v projevech zůstává do poslední chvíle obhájcem volného trhu.

Souhlasí sice s tím, že se musí reformovat Mezinárodní měnový fond a Světová banka, aby tyto instituce lépe vyhovovaly potřebám rozvíjejících se ekonomik. Jedním dechem ale dodává:

"Shodujeme se také v tom, že udržíme naše trhy otevřené a pevně odmítáme protekcionismus. Globální finanční krize se dá řešit jedině za dodržení tří předpokladů - že se zachová volný trh, obchod a zůstanou svobodní i lidé."

Vít Pohanka, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme