Americký prezident v Panamě o liberalizaci obchodu

Americký prezident Bush se pomalu vrací z nepříliš úspěšné cesty do Latinské Ameriky. Po návštěvě Argentiny a Brazílie je dnes v Panamě. Podstatná část programu byla věnována liberalizaci světového obchodu. A právě při snaze vytvořit celoamerickou zónu volného obchodu prezident Bush narazil také v Brazílii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Panamský průplav

Panamský průplav

Cesta prezidenta Bushe do Latinské Ameriky jeho klesající popularitě nepřidá, komplikovaná byla i jeho první návštěva Brazílie. George Bush tam jednal s prezidentem Luisem Lulou da Silvou a ani s ním se nedohodl na americké představě zóny volného obchodu pro západní polokouli.

Brazílie se ale přidala k dalším čtyřem latinsko-americkým zemím, které takovou liberalizaci obchodu odmítají. Prezident Bush nepřesvědčil svého hostitele, že zóny vytvářejí pracovní místa, prezident Lula upozorňuje na obchodní bariéry samotných Spojených států.

V Panamě je prezident Bush 16 let poté, co jeho otec prezident Bush starší nařídil invazi, která svrhla generála Noriegu.

Milan Kopp, Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme