Americký Úřad pro státní rozpočet má nového šéfa

Americký prezident George Bush přistoupil k dlouho očekávaným personálním změnám v Bílém domě. Do klíčové pozice šéfa Úřadu pro státní rozpočet jmenoval dosavadního amerického obchodního představitele Roba Portmona.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dolary

dolary | Foto: Jan Rosenauer

Jmenování Portmona je první významnou změnou, které ohlásil nový personální šéf Bílého domu Joshua Bolten. Ekonomičtí analytici vesměs hodnotí Portmona jako zkušeného profesionála. Rob Portmon má navíc dobré komunikační schopnosti, čímž má republikánům pomoci v nadcházejících volbách do Kongresu.

Ani kritika médií a několika generálů, kteří veleli v Iráku, zatím naopak neohrozily ministra obrany Donalda Rumsfelda. Prezident Bush opět veřejně prohlásil, že Rumsfeld prý dělá dobrou práci a že nebude měnit hlavního velitele uprostřed války proti teroru.

Milan Kopp, Alexandr Pícha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme