Američtí demokraté plánují nový finanční balík na pomoc ekonomice

500 až 700 miliard dolarů. Tolik peněz chtějí ze státního rozpočtu američtí demokraté investovat na programy pro povzbuzení churavějící ekonomiky. Má jít přitom o dodatečnou pomoc, která se připočte ke stovkám miliard, které už dříve schválil Kongres na pomoc finančním institucím.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dolary

dolary | Foto: Jan Rosenauer

"Podle mého názoru to musí být někde mezi 500 a 700 miliardami dolarů," uvedl v diskusním pořadu stanice ABC vlivný demokratický senátor Charles Schumer. Jinak by podle něj zamýšlený stimulační balík neměl dostatečný dopad.

"Americká ekonomika potřebuje silnou injekci, jak o ní mluví Barack Obama, tedy v podobě veřejných projektů rekonstrukce dopravní a energetické infrastruktury," dodává senátor Schumer. Ve stejném duchu se v médiích vyjádřila i demokratická předsedkyně sněmovny reprezentantů Nancy Pelosi.

Demokraté mají v Kongresu výraznou většinu a dá se očekávat, že pokud budou chtít tak masivní stimulační balík prosadit, podaří se jim to.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme