Bohemia Energy ukončí i činnost dodavatele Amper Market. Firma jako jediná přežila říjnový konec

Skupina Bohemia Energy ukončí také činnost dodavatele energií Amper Market, učinit tak plánuje v příštím roce. Na pondělní tiskové konferenci to řekl majitel Bohemia Energy Jiří Písařík. Firma je podle něj ztrátová. Podle dat Operátora trhu s elektřinou (OTE) dodává firma, která jako jediná přežila říjnový konec skupiny, elektřinu asi 8500 zákazníkům.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo společnosti Amper Market

Kromě elektřiny Amper Market dodává také zhruba 450 odběratelům plyn. Ilustrační foto | Zdroj: Repro Amper Market

Písařík uvedl, že společnost dodává energie především zákazníkům typu nemocnic, škol, tepláren nebo úřadů a svým závazkům dostojí.

Děláme všechno pro to, abychom to zavřeli slušně, tvrdí šéf Bohemia Energy Písařík

Číst článek

Kromě elektřiny Amper Market dodává také zhruba 450 odběratelům plyn. Bohemia Energy firmu před několika lety koupila od podnikatele Jana Palaščáka.

„Chci se omluvit za komplikace klientům Amper Market, eventuálně Europe Easy Energy. Amper Market jsem Bohemia Energy v 2018 prodal se stoprocentně nakoupenou elektřinou,“ napsal v polovině října po oznámení konce Bohemia Energy na twitter Palaščák.

Ztrátová firma

„Amper Market je v současné době ztrátová firma a dodávky dotujeme. Ani to není firma, kterou plánujeme držet dlouhodobě, a v okamžiku, kdy dodáme energie těmto zákazníkům, tak její provoz určitě ukončíme. Očekávám, že to bude někdy během roku 2022,“ řekl v pondělí Písařík.

Konec Bohemia Energy se doposud týkal společností Bohemia Energy, Comfort Energy, Energie ČS, Europe Easy Energy a X Energie. Amper Market jako jediný dodavatel ze skupiny zatím pokračuje v činnosti.

Skupina Bohemia Energy ukončila činnost v polovině října a kolem 900 000 jejích odběratelů si musí hledat nového dodavatele energií. Dosud největší uskupení alternativních dodavatelů energií v Česku to zdůvodnilo přetrvávajícím extrémním růstem energií na velkoobchodních trzích.

Klienti skupiny se nejdříve dostali k takzvanému dodavateli poslední instance, kde mohou zůstat maximálně půl roku. Energetický regulační úřad i ministerstvo průmyslu a obchodu opakovaně vyzvaly, aby lidé v tomto institutu dlouho nezůstávali.

Chci se omluvit za komplikace klientům Amper Market, event 3E (jsem tam taky dodnes). AM jsem Bohemia Energy v 2018 prodal se 100% nakoupenou elektřinou. Taky a to byl důvod- s pohledávkami 150+ mil Kč za EPK (Rittigovci & pár politiků). Hledejme si spolu nové dodavatele energií.

22:29 – 12. 10. 2021

1 32

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme