Nejsme Slovensko, na základě demonstrací se vláda měnit nebude, řekl Babiš v Bratislavě

Premiér Andrej Babiš (ANO) v sobotu na konferenci v Bratislavě opakovaně vyjadřoval k protestům proti jeho údajnému konfliktu zájmů. Uvedl mimo jiné, že je hloupost, že by byl ve střetu zájmů a řekl, že podobný scénář, kdy se na Slovensku po masových demonstracích měnila vláda, v Česku nepřipadá v úvahu.

Bratislava (Aktualizováno: 16:00 8. 6. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrej Babiš

Andrej Babiš | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Česká republika není Slovensko. V České republice se nebude měnit vláda na základě demonstrací,“ řekl Babiš na dotaz moderátora odpolední diskuse, ve které Babiš vystoupil spolu se slovenským kolegou Peterem Pellegrinim.

Podle Babiše není žádný důvod, aby lidé protestovali, protože se mají skvěle. "Chápu, že jsou protesty, já to akceptuji. V tomto prostoru je plno nepravd. Za to období, co jsem v politice, se nashromáždilo ohromné množství lží," řekl Babiš. Dodal, že pokud by neselhaly tradiční politické strany, nikdy by nešel do politiky.

Nové stáje i modernizace lesních školek. Ve druhém auditu se hraje o dotace pro Agrofert za 63 milionů

Číst článek

Předseda vlády už předtím na konferenci v Bratislavě  kritizoval demonstrace proti své osobě a uvedl, že změnu chtějí lidé, kteří prohráli volby. Řekl, že podle policie demonstrovalo v úterý za jeho demisi na Václavském náměstí v Praze 70 tisíc lidí, a nikoliv 120 tisíc osob uváděných pořadateli protestu.

Později Babiš novinářům řekl, že má informace od ministra vnitra Jana Hamáčka, že na zmíněné demonstraci bylo v 18.30  70 tisíc a na konci demonstrace 90 tisíc osob. Dodal, že pouze interpretoval informace od ministra vnitra a policie.

Pozvánka pro investory

Premiér na konferenci v Bratislavě také lákal investory do Česka, podle něj je Česká republika nejúspěšnější zemí v Evropě a patří mezi nejbezpečnější země světa.

„České republice se daří. Jsme nejlepší nejen v regionu, ale v celé Evropě. Pokud chcete investovat, (Česko) je nejlepší místo, je to místo budoucnosti,“ řekl Babiš v panelové diskuse na konferenci věnované mladým podnikatelům a talentům.

Podle Babiše jsou Češi inovativní a v mnoha profesích patří ke špičce. Připomněl období předválečného Československa, které označil za jednu z nejúspěšnějších zemí a lídrem v řadě sektorů.

Česko podle Babiše neplánuje na rozdíl od Slovenska převzít euro, což zdůvodnil tím, že eurozóna potřebuje změny. V eurozóně podle něj nemají co dělat Řecko a Itálie, které by ji měly opustit, pokud neuskuteční potřebné reformy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme