Angela Merkelová odmítá další německou pomoc zadluženým zemím

Německá kancléřka Angela Merkelová se brání dalšímu zatížení své země při řešení dluhové krize. Některé země eurozóny totiž volají po větším německém příspěvku. Italský premiér Mario Monti počátkem týdne zmínil jako jeden z prostředků k uklidnění investorů vydání společných evropských dluhopisů. Kancléřka Merkelová je proti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angela Merkelová a Joachim Sauer

Angela Merkelová a Joachim Sauer | Foto: Klára Stejskalová

Vydání eurodluhopisů odmítá německá vláda dlouhodobě. Nalití peněz do stávajícího systému by podle Berlína ohrozilo reformy, které německá vláda v rámci Evropské unie prosazuje.

To, že by došlo k rozkolu mezi kancléřkou Merkelovou a italským premiérem, mluvčí německé vlády nepřipouští s tím, že při Montiho návštěvě v Berlíně požadavky na větší solidaritu nezazněly.

Původně plánované páteční setkání Merkelové, Sarkozyho a Montiho v Římě se neuskuteční. O přeložení termínu na únor ale požádal francouzský prezident.

Klára Stejskalová, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme