Antimonopolní úřad udělil rekordní pokutu za špatnou zakázku

Pět miliónů korun. To je pokuta, kterou Úřad pro ochranu hospodářské soutěže udělil státnímu podniku v likvidaci - Moravským naftovým dolům - za špatnou veřejnou zakázku. Jedná se zatím o nejvyšší pokutu, kterou antimonopolní úřad za tento typ pochybení udělil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antimonopolní úřad

Antimonopolní úřad | Foto: Česká televize

Chyby při zadávání veřejné zakázky se dopustila bývalá likvidátorka firmy. V Brně to dnes oznámil předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Martin Pecina.

"Tento případ je z pohledu našeho úřadu skutečně kuriózní, protože zde naprosto zvláštním způsobem byla státním podnikem, který je v likvidaci, jeho majetek už dosahuje statisíců, maximálně milionů korun, zadána zakázka ve výši 4,3 miliardy korun. Což bylo zřejmě patrné, že stejně nebude moci být plněna," uvedl Pecina.

Státní podnik Moravské naftové doly byl založen v roce 1990, v roce 2002 se dostal do likvidace. Akciová společnost MND vznikla privatizací ropného a plynárenského průmyslu v 90. letech. Později do ní vstoupil podnikatel Karel Komárek, který nyní v této společnosti vlastní hlavní podíl.

Bohumír Mazáč, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme