Antimonopolní úřad udělil stamiliónové pokuty

V České republice dosud nevídaná pokuta ve výši několika set miliónů korun za kartelové dohody - tak zní rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, který se zabýval slaďováním cen pohonných hmot mezi několika maloobchodními distributory. Kromě rekordní pokuty úřad prodejcům zakázal v těchto praktikách pokračovat. Michalu Zábojovi to potvrdil předseda antimonopolního úřadu Josef Bednář.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

čerpací stanice

čerpací stanice | Foto: Jan Rosenauer

Jedná se o porušení zákona o ochraně hospodářské soutěže praktikou slaďování cen u několika distributorů pohonných hmot. V historii úřadu je to zatím nejvyšší pokuta, která byla udělena. Dosahuje souhrnné výše několika set miliónů korun." Zákon měli prodejci porušit v průběhu minulého roku. Kteří konkrétně, to však Bednář odmítl sdělit, s ohledem na to, že rozhodnutí dosud nenabylo právní oci. Distributoři proti němu mohou do 15 dnů od doručení podat rozklad. Antimonopolní úřad pak bude mít 60 dní na to, aby důvody odvolání uznal nebo potvrdil svůj původní verdikt.

Markéta Kaclová, Michal Záboj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme