Antimonopolní úřad uložil Telefónice pokutu 93 milionů korun

Telefónica Czech Republic dostala pokutu 93,1 milionu korun od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Důvodem je zneužití vedoucího postavení Českého Telecomu v poskytování telefonních služeb podnikatelům prostřednictvím pevných sítí z let 2001 a 2002.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Telefónica O2

Telefónica O2 | Foto: Tomáš Adamec

„Úřad vyměřil Telefónice pokutu ve výši 93 milionů za zneužívání dominantního postavení tehdejším Českým Telecomem, který svými smlouvami bránil přechodu zákazníků k alternativním poskytovatelům služeb. Celkem osm let tento problém řešily soudy,“ řekl Radiožurnálu předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Rafaj.

Původní pokuta byla nižší, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ji ale navýšil, protože firma uvedla nižší obrat, než skutečně před deseti lety měla.

Rozhodnutí zatím není pravomocné, Telefónica proti němu podá rozklad.

„My s verdiktem antimonopolního úřadu nesouhlasíme. Vzhledem k tomu, že jde o rozhodnutí prvního stupně, využijeme svého práva a podáme proti němu rozklad,“ potvrdil Radiožurnálu mluvčí společnosti Hany Farghali.

Jaroslava Malínská, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme