Antimonopolní úřad zrušil pokutu výrobcům vajec

Předseda antimonopolního úřadu Pecina zrušil pokutu 11 milionů 250 tisíc korun pro deset producentů vajec. Firmy byly podezřelé z porušení zákona kvůli společnému rozhodnutí, že od 1. srpna 2003 nebudou prodávat svým odběratelům vejce za ceny pod výrobními náklady.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vajíčko

vajíčko

K nepřímému určení jednotné ceny vajec ale v tomto případě nemohlo podle Peciny reálně dojít. O výši pokuty rozhodl antimonopolní úřad už v březnu 2004, jednotlivé firmy ale proti verdiktu podaly rozklad.

Zahájení správního řízení označil Pecina ve svém rozhodnutí za legitimní, protože podniky se mají ve své obchodní politice rozhodovat samostatně bez kontaktů se svými konkurenty. Chybí ale jakýkoli ověřitelný důkaz, že byla narušena soutěž v materiálním smyslu, vysvětlil šéf antimonopolního úřadu.

Renáta Prátová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme