‚Předali naše čipy Intelu, aby je vylepšil.‘ Qualcomm obvinil Apple z krádeže obchodních tajemství

Americký výrobce čipů Qualcomm obvinil technologickou společnost Apple, že ukradla jeho obchodní tajemství a poskytla je konkurentovi Intel. Údajně tak chtěla umožnit Intelu vylepšit jeho čipy, aby je mohla používat místo čipů od Qualcommu. Informuje o tom v úterý agentura Reuters.

Tento článek je více než rok starý.

San Diego Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo společnosti Qualcomm

Logo společnosti Qualcomm | Foto: Mike Blake | Zdroj: Reuters

„Nezákonné využívání cenných obchodních tajemství Qualcommu s cílem pomoci konkurentovi dohnat náskok nás nenapravitelně poškozuje a nesmí pokračovat,“ řekl televizi CNBC hlavní právní zástupce Qualcommu Donald Rosenberg.

Americká firma Qualcomm dostala pokutu 997 milionů eur. Platila Applu, ať nenakupuje u konkurence

Číst článek

Qualcomm podle CNBC usiluje o to, aby soud obvinění zařadil do dříve vznesené žaloby, v níž firma viní Apple z porušení dohody, kterou podepsal, když se stal zákazníkem Qualcommu.

Apple je výrobcem chytrých telefonů iPhone. Qualcomm do těchto telefonů dodával čipy pomáhající k připojení k bezdrátovým datovým sítím. Od sedmé generace iPhonů však Apple tyto čipy v některých modelech začal nahrazovat produkty od konkurenta Intel, píše agentura Reuters.

Firmy Qualcomm a Apple již delší dobu vedou soudní bitvu ohledně práv v oblasti duševního vlastnictví. Apple začátkem loňského roku obvinil Qualcomm z příliš vysokých licenčních poplatků, na což Qualcomm reagoval obviněním Applu z porušování patentů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme